Mikkel Willum Johansen

Ph.d.-studerende, cand.mag. i filosofi, med bifag i matematik
Tlf. 353 25 507 // 28 72 84 41
Mail: Willum @ nbi.dk
Adresse: CNV, Blegdamsvej 17, 2100 København Ø

Træffetider: Efter aftale

Kontor: Niels Bohr Instituttet, Blegdamsvej 17, kontor nr. Cc8.
Hvordan man finder kontoret: Kort sagt ligger kontoret på 3. sal over gangen med auditorium A, B, C og D. Du finder det ved at gå ind i receptionen på Blegdamsvej 17. Gå efter skiltet med "Auditorium A, B, C, D" - du skal ned ad en trappe, til venstre, ned ad en gang og endelig op ad en trappe igen. Fortsæt op ad denne trappe til 3. sal. Kontor Cc 8 ligger på den gang, du kommer ind på. Lyder det for besværligt, kan du ringe efter mig, når du står i receptionen. Så henter jeg dig.

 


Aktiviteter på centret:
  • Undervisning på kurset: Videnskabsteori for de matematiske fag
  • Vejledning af BA-projekter, primært inden for matematikkens filosofi og videnskabsteori
  • Foredrag for gymnasielærere og -elever om videnskabsteori
  • Deltagelse i DR Viden Om's ekspertpanel

Faglige interesser:

  • Mine interesser ligger inden for generel videnskabsteori og -sociologi, men med fokus på matematikkens videnskabsteori. Mit Ph.D.-projekt går ud på at give en naturalistisk beskrivelse af matematikken, dvs. en beskrivelse, hvor man opgiver forestillingen om matematikken som et særligt erkendeområde, og i stedet forsøger at forstå matematikkens væsen og udvikling med det udgangspunkt, at matematik er en menneskelig aktivitet, der bliver udført af væsner, som befinder sig i en bestemt kontekst, har bestemte interesser og er udrustede med bestemte kognitive og kropslige resurser.
  • I en lidt anden boldgade har jeg desuden en gammel, men endnu ikke helt rusten kærlighed til kunstig intelligens og små søde robotter…
  • Se mere på www.mikkelwillum.dk

english version