Ugens Billede

Med risiko for, at opdateringen ikke bliver helt ugentligt, saa lanceres hermed "ugens billede"!
Meningen er at kunne fortaelle om tingenes gang, og de daglige (ugentlige) kuriositeter i mit
Parisiske liv. Med haabet om, at mit liv i det fjerne ikke bliver for fjernt.

1. - 6. december 2003
Klik paa billedet for en forstoerrelse.

Forgangne ugers billeder:

26. april - 2. maj 2004

Tilbage i den bebakkede by ved den bebroede bugt. Denne gang maaske den sidste, i hvert fald i et stykke tid, idet afslutningen paa min Ph.D. betyder afslutningen paa BaBar eksperimentet for mit vedkommende. Og derfor er det med at nyde det, hvilket jeg forsoeger mellem shifts og moeder.

19. - 25. april 2004

Venedig har en magi, som er svaert at beskrive - den har det bare, og saadan er det. Efter en dag i Venedig kom jeg saa til rejsens egentlige formaal, nemlig at moedes med mine hovedopponenter Livio og Olivier i henholdsvis Trieste og Lausanne. Vejret var meget skiftende, men begge steder fantastisk.

12. - 18. april 2004

En enorm lettelse var det at faa afleveret Ph.D. afhandlingen, og den foelgende uge startede med en fantastisk hyggelig sammenkomst over en rigtig fransk frokost sammen med en flok gamle franske venner, som af den ene eller den anden grund var i Paris. Det var som taget ud af en film, og maaske ekstra hyggeligt, fordi det var saa uventet og fald paa saa dejligt at tidspunkt.
Og om fredagen koerte vi til Lyon og spiste stor middag hos Sebastiens foraeldre. Efterfoelgende gik turen om loerdagen til Aix-en-Provence for at besoegte min ven Nico, og om soendagen via Nice og Monaco hen over Italien for at ende i Verona og Venedig (Mestre).

5. - 11. april 2004

Saa kom den sidste uge af Ph.D.-skrivningen. Og paaske soendag aften kunne jeg kigge ud over Paris' smukke lys og solnedgang med tanken om at foerste version af min afhandling nu var i haenderne paa juryen.

29. marts - 4. april 2004

Selv om Grand Palais ikke er en kirke, saa var dens stillads indbydende, og mandag nat tog jeg med en ven op og kiggede paa udsigten. Billedet er taget igennem det nylagte glastag.
Og saa kom baade Nicolai Dyhr og Michael forbi i forbindelse med hhv. Koppel-koncerter og Paris Marathon. Scenen var sat for skak-dueller og roeverhistorier.

22. - 28. marts 2004

En typisk uge uden meget at berette om. Ved aftentid staar den lave sol ind i mit kontor, og nogle timer efter passerer jeg Fontaine des Innocents.

15. - 21. marts 2004

Jeg er sjaeldent hjemme i dagslys, og har derfor tillagt mig natlige vaner, naar jeg kommer hjem fra laboratoriet. Disse indeholder et kvarters afkobling i laenestolen med en kop te og en god bog, og saa et kig ud over byen.

8. - 14. marts 2004

Som grundregel ser jeg solnedgangen fra mit kontorvindue, men selv med de udsprungne kirsebaertraeer matcher den ikke den samme hen over Paris. Og rustet med "Det Petersenske Blomsterkasselegat" fik jeg taget mig sammen til at pynte lidt paa udsigten.

1. - 7. marts 2004

Mens ugen normalt indeholder meget sene timer paa laboratoriet med skrivning, saa forsoeger jeg at goere weekenderne lidt mere luksurioese med brunch og ture rundt i Paris. Og naar solen samtidig skinner, saa har det en opladende effekt, hvilket sidste del af Ph.D. skrivningen virkelig kraever.

23. - 29. februar 2004

En solrig soendag tilbage i Paris. Man kan ikke lade vaere med at foele sig priviligeret, naar sevaerdigheder, der for andre kraever en laengere rejse, ligger i ens daglige sphaere.

16. - 22. februar 2004

OK, OK. Det er ikke altid helt skidt at arbejde med partikelfysik!

9. - 15. februar 2004

Ugen startede med at have min gamle franske ven, Sebastien, paa besoeg, hvilket bestemt ikke var kedeligt. Han var (ligesom Anders og Jesper) frisk paa en tur paa St. Sulpice, og saaledes blev det da.
Ugen sluttede med at jeg soendag tog til Lake Louise i Canada via Chicago, hvor jeg havde seks timers ventetid. Det blev brugt i selskab med to amerikanske venner, der nu bor der, og vi valgte at nyde solnedgangen over et par martinis paa toppen af John Hancock centeret, hvorfra vi kunne nyde solnedgangen over Chicago.

2. - 8. februar 2004

Jeg tog en dags arbejde paa universitetet inde i Paris (Jussieu), hvor jeg foer har vaeret og kan komme og gaa som det passer ind. Midt blandt bygninger staar der et taarn, som er under ombygning, og da afspaerringen var taet paa ikke-eksisterende og arbejderne omme paa den anden side af bygningen, tog jeg mig friheden til at tage elevatoren op paa oeverste (23.) etage, hvorfra man havde et fabelagtigt vue ud over Paris.

26. januar - 1. februar 2004

Weekenden stod paa en smuttur hjem, blandt andet for at overraske min far paa hans foedselsdag. Droemmenes by gjorde sig godt i sin hvide kjole, og Absalon kunne vaere stolt over sin stad.

19. - 25. januar 2004

Ingen ved rigtig, hvordan det startede, men det var en kendsgerning, at Jon (til venstre) og Anders (til hoejre) ikke var enige om, hvem der lavede den bedste chili con carne, og efter megen snak blev vi enige om at afholde chili-mesterskaber.
Af urandsagelige aarsager (vaade og sene timer) var det dog anset for noget naer en kendsgerning, at man kun kunne lave en ordenlig chili, hvis man havde overskaeg! Og saaledes gik det til, at 24 mennesker en fredag samledes for at afgoere, hvem der lavede den bedste chili... det endte uafgjort!

12. - 18. januar 2004

Og trods datoens forsikring om, at det er vinter, saa viste Paris sig fra sin bedste side en soendag, hvilket jeg sammen med Aske og Simone udnyttede til at nyde byen, isaer det 6. arrondissement.

5. - 11. januar 2004

Udsigten hen over byens tage taget i et koldt og et varmt oejeblik. Forskellen er slaaende.

Pictures from other periods:
September-December 2003 (Paris)
May-September 2003 (Paris+Copenhagen)
January-April 2003 (Paris)
October-December 2002 (Paris)
January-June 2002 (San Francisco)


Last updated: 10th June 2003. Mail me: petersen@nbi.dk