Ugens Billede

Tingenes gang i Paris i efteraaret 2003, og de daglige (ugentlige) kuriositeter i mit
Parisiske liv. Med haabet om, at mit liv i det fjerne ikke bliver for fjernt.

29. december 2003 - 4. januar 2004

Nytaarsaften med Kaare, hvilket kraevede et ordentlig kanonslag. Hvad kun smilet paa vores laeber roeber er, at det lykkedes os at se starten af dronningens nytaarstale... i en taxa!!!

22. - 28. december 2003

Hjemme til jul paa Christiansvej - det bliver ikke dejligere!

15. - 21. december 2003

Efter et kort stop-over i Paris floeg jeg tilbage til gode gamle Koebenhavn, og det var skoent at vaere tilbage i droemmenes by. Ikke mindst til julebal paa Regensen, hvor midnatsgaesten var Vedbaek pigegarde, der pludselig kom marcherende gennem salen.

8. - 14. december 2003

Mellem moederne paa SLAC tog jeg mig friheden til at koere op til George og stikke en tur ud paa bugten. Saadan en solrig eftermiddag i december er simpelthen livsforlaengende.

1. - 7. december 2003

Saa blev det tid til kollaborationsmoede i San Francisco igen, og indflyvningen til den bebakkede by ved den bebroede bugt var ganske spektakulaer.

24. - 30. november 2003

Efter en lidt sen aften hos to danske venner, gik jeg hjem langs Seinen, og kunne ikke afholde mig fra at tage en billede af Notre Dame. Aftenen efter var solnedgangen over Paris heller ikke til at staa for.

17. - 23. november 2003

Ugen efter var Niels Kjaer paa besoeg med Anne, mens vejret viste sig fra sin skoenneste side. Og da en dansk veninde, som bor her, samtidig havde nogle venner paa besoeg, saa slog vi folderne sammen og spiste en god fransk middag paa Camille.

10. - 16. november 2003

Af Paris' mange facetter er dens forretninger, hvor jeg faldt over en, der solgte ting fra kolonitiden i form af stilfulde ventilatorer med vinger af messing, asiatisk inspirerede moebler og mange varianter af knager og haandtag (billedet).
Og saa havde jeg aeren af besoeg fra Madagascar, idet Adam kom forbi byen. Vi fejrede gensynet med flamberet fois gras og drinks paa taget.

3. - 9. november 2003

Saa staar den paa dagligdag i Paris, hvilket indbefatter at betale husleje og skrive Ph.D. Mine "proprietaires" (DK: ejere/udlejere) bor oppe ad Rue St. Denis paa den anden side af de store boulevarder, som adskilles af en triumfbue, saa jeg gaar en gang om maaneden op forbi denne.
Og naar jeg kommer hjem om aftenen, saa saetter jeg mig op paa repoen og arbejder med en kop te og noget stille musik.

27. oktober - 2. november 2003

Paris har faaet tilnavnet "lysets by", ikke mindst fra at oplyse de store monumenter indtil midnat, og de tager sig virkelig godt ud. Og for at vedligeholde en tradition, saa tog jeg om soendagen Christian med op paa St. Sulpice, hvorfra de sidste tre billeder er taget.

20. - 26. oktober 2003

Det er en helt speciel foelelse at opleve en levende legende i sit es - Bowie havde en helt ekstrem udstraaling, og alene hans person kunne tryllebinde samtlige 20.000 i Paris Bercy. Vi var en haandfuld afsted til koncerten, og en haandfuld der bagefter ekstatisk diskuterede/genoplevede koncerten i mit gamle "hometurf", Bastille-kvarteret.

13. - 19. oktober 2003

Kampen. Afgoerelsen. Skaebneslaget. Danmark-Bosnien. Og med Anders paa besoeg var der ringe tvivl om, at den skulle ses, koste hvad det ville. En formiddags research paa diverse barer gav intet resultat, men vi fandt saa ud af, at vi kunne streamme kampen, saa det blev hjemme i stuen, at den nervepirrende kamp blev set. Efter at have fejret resultatet en tur i byen med et par andre, fik vi os lige en godnat-canape eller fem.

6. - 12. oktober 2003

Valgaften i Californien, og til ens store forundring var forundringen ikke stor, da Arnold Schwarzenegger blev valgt til gouverneur eller gouvernator, som folk ynder at betagne ham. Bio og jeg tog det i strakt (og nogen gange boejet) arm med en oel og et stort grin.
Og ellers er San Francisco sig selv med sol over bugten, som Golden Gate Bridge bevogter paa mest velkommende vis. Og det er ved at vaere Halloween, hvilket nogen havde moret sig lidt med paa andres bekostning.

29. september - 5. oktober 2003

Som opfoelger til "Last Monday Club" holdt jeg "Post Monday Club", og atter engang fyltes den lille lejlighed en mandag med festglade unge talenter, der efter middag og drinks skulle paa podiet paa Queen.
Men denne sene nat til trods, kunne jeg stadig ikke sove i flyet naeste morgen, hvor jeg floeg til San Francisco! Det var dejligt at gense den bebakkede by ved den bebroede bugt, ogsaa selv om det blev en uge i arbejdets tegn.

22. - 28. september 2003

De unge talenter Slag, Promille og Poetten kom til byen, og det blev en uge i udsigternes tegn! For det foerste tilbragte vi noget tid oppe paa taget i det gode vejr, hvor vi til vores drinks kunne nyde solnedgangen bag Eiffeltaarnet. Og for det andet, saa fik vi sneget os op paa St. Sulpice kirken i 6. arrondissement, hvorfra vi havde en fantastisk udsigt ud over lysets by i nattens moerke.

15. - 21. september 2003

Trine havde faaet en tur til Paris i foedselsdagsgave, og denne uge var tiden til at indloese den. Vejret var helt fantastisk (30 grader og sol), saa vi tog ud i Paris og holdt blandt andet picnic i Jardin Luxembourg, hvor vi spillede backgammon. Og de lange gaature og det varme vejr tog paa kraefterne, saa vi havde afslapning om eftermiddagen, inden det blev tid til drinks og middag. En opladende weekend.

8. - 14. september 2003

Det blev en af den slags uger, hvor jeg kun saa solen fra mit kontorvindue, og altsaa kun Rue de la Ferronnerie i moerke. Men selv naar man kommer hjem omkring midnat og det regner kan den vaere smuk, som her paa billedet.
Men givet de lange arbejdsdage, var det hyggeligt og tiltraengt, da vi - de "gamle" pariserroedder (dvs. dem der ogsaa var der sidste aar) - stak hovederne sammen og lavede middag i det danske hus om loerdagen. Paa vejen hjem gik jeg forbi det svenske hus, hvor flaget hang paa halv. Ak - ung maa verden endnu vaere.

1. - 7. september 2003

Mandag morgen tog jeg tilbage til Paris. Det var underligt at tage hjem, naar man nu havde vaeret hjemme hele sommeren, men selv om afskeden som altid var trist, saa var det ogsaa godt at vaere tilbage i min lejlighed i Paris og atter skue ud over byens tage.
Jeg havde aftalt at spise middag med min gode franske veninde Loan, og det var helt vildt hyggeligt at ses igen. Vi brugte hele aftenen (og et par flasker roedvin) paa at indhente sommerens historier, og jeg havde en god foelelse af at vaere tilbage i Paris.

Pictures from other periods:
September-December 2003 (Paris)
May-September 2003 (Paris+Copenhagen)
January-April 2003 (Paris)
October-December 2002 (Paris)
January-June 2002 (San Francisco)


Last updated: 10th June 2003. Mail me: petersen@nbi.dk